bereik je doelen met gewone, gezonde voeding

Een BGN-gewichtsconsulent is er om jou te helpen naar een gezonder gewicht volgens de Richtlijnen Goede Voeding, de Voedingsnormen en de Beweegrichtlijnen. Deze zijn opgesteld om zoveel mogelijk je gezondheid te bevorderen en ziektelast te voorkomen. Je werkt met gewone, gezonde voeding naar je doelen, samen met jouw consulent.

vind een gewichtsconsulent

Wat past jou het best?

De BGN-gewichtsconsulent adviseert precies wat er in jouw situatie passend is bij jouw wensen en mogelijkheden en helpt je je doelen te bereiken. Net als jij zijn ook onze leden uniek. In de basis hebben ze allemaal een gelijkwaardige opleiding tot gewichtsconsulent gevolgd. Om lid te mogen worden van de BGN, is er vanaf 2018 een centraal TCI-examen van toepassing. Naast de basisopleiding, zijn er BGN-gewichtsconsulenten met specialisaties als “Kind en Voeding” en/of “Sport en Voeding”. Ze volgen verplicht bij- en nascholingen en zijn altijd op de hoogte van de recentste voedingsinformatie. Hoe ze jou kunnen helpen, leggen ze zelf het beste uit. Kijk via de vind consulent-functie wie er in jouw omgeving zijn gevestigd en neem contact op.

heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, je mag direct contact opnemen met een BGN-gewichtsconsulent. Als uit het intakegesprek zou blijken dat je om medische redenen een specifiek dieet nodig hebt, dan verwijzen wij je naar de huisarts die je dan verder helpt.

Moet ik zelf betalen?

Dat ligt eraan. Op de vergoedingenpagina kun je zien wat vanuit jouw aanvullende verzekering wordt vergoed. Investeren in jouw gezondheid is mogelijk het belangrijkste dat je voor jouzelf en je omgeving kunt doen. Wij verkopen geen dure, commerciële producten, maar adviseren je met gewone en gezonde voeding, zodat je je doelen kunt behalen. We leren je ook hoe je dit kunt blijven toepassen, zodat je blijvend succesvol kunt zijn. Waarschijnlijk verdien je je investering dubbel en dwars terug!

wat is een gezond gewicht?

Om uit te vinden of je een gezond gewicht hebt, wordt veelal gebruik gemaakt van de Body Mass Index (BMI) en je middelomtrek. Samen geven ze een goed beeld of je een gezond gewicht hebt dat in relatie tot je lengte staat.

Je berekent je BMI als volgt: BMI = Gewicht (kg) / lengte x lengte (m)

Voorbeeld: je weegt 78 kg en je lengte is 1.68 meter. Doe eerst je lengte x je lengte: 1.68 x 1.68 = 2.8224. Bewaar dit getal door het even op te schrijven.
Deel dan je gewicht van 78 kg door 2.8224 = jouw BMI = 27,64 (overgewicht).

BMI < 18,5: ondergewicht
BMI 18,5 – 25: normaal gewicht
BMI 25 – 30: overgewicht
BMI > 30: obesitas

Het meten van je middelomtrek

Het meten van je middelomtrek is een andere manier om te kijken of je een gezond gewicht hebt.

Middelomtrek mannen (CM)

  • 79 – 94 cm: Probeer op gewicht te blijven.
  • 94 – 102 cm: Probeer af te vallen. Zorg er in ieder geval voor dat je niet aankomt.
  • > 102cm: Probeer onder begeleiding af te vallen.

Middelomtrek vrouwen (CM)

  • 68-80 cm: Probeer op gewicht te blijven.
  • 80-88 cm: Probeer af te vallen. Zorg er in ieder geval voor dat je niet aankomt.
  • >88 cm: Probeer onder begeleiding af te vallen.
Share This