Op donderdag 18 april 2024 vindt de BGN-dag plaats in de Evenementenhal te Gorinchem. Het thema van deze dag is ‘Profilering’. Tijdens de BGN-dag bieden wij een gevarieerd programma aan, bestaande uit onder andere de mogelijkheid tot netwerken en een workshop met de titel ‘Films maken met je smartphone’. De BGN-dag wordt afgesloten met een vragenuur aan de leden, om jullie allemaal de mogelijkheid te geven jullie mening en input aan het bestuur te geven.

We geven jullie graag een overzicht van het dagprogramma:

10.00 – 11.00 Ontvangst met koffie/thee in de exporuimte

11.00 – 12.30 Algemene Ledenvergadering (ALV)

12.30 – 14.00 Lunchpauze in de exporuimte

14.00 – 15.30 Workshop Video maken

15.30 – 16.30 Ledeninbreng

Ontvangst

Hier krijg je de gelegenheid om met andere BGN-gewichtsconsulenten kennis te maken en ideeën uit te wisselen. Daarnaast is dit ook een laagdrempelige manier om samen met gewichtsconsulenten uit jouw regio een intervisiegroep op te starten of je aan te sluiten bij een bestaande intervisiegroep die nog plek heeft en elkaar daardoor vaker te spreken en kennis over te dragen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de stands te bezoeken op de informatiemarkt.

Ochtendprogramma (ALV)

De Algemene Ledenvergadering (ALV) is bedoeld om jou als lid te informeren over het voorgenomen verenigingsbeleid. De bestuursleden praten je tijdens de ALV bij over de projecten, processen en activiteiten die hebben plaatsgevonden of nog gaan plaatsvinden, de achterliggende besluiten en de strategie die de vereniging volgt.

Voorafgaand aan de ALV stellen we de nodige stukken beschikbaar, zoals de agenda, verslagen van de vorige ledenvergaderingen en relevante beleidsstukken. Tijdens de bespreking van de onderwerpen verwijzen we geregeld naar de betreffende documenten. We willen je dus adviseren om de stukken voorafgaand aan de ALV te lezen, zodat je helemaal op de hoogte bent! De stukken worden op een later moment in de bibliotheek geplaatst. We brengen je hier t.z.t. van op de hoogte.

Tijdens de ALV heb je als kernlid het recht om je stem uit te brengen. Alleen kernleden hebben stemrecht. Ben je aspirant-lid, dan ben je natuurlijk van harte welkom bij de ALV, alleen mag je helaas niet meestemmen. Mocht je als kernlid niet bij de ALV aanwezig kunnen zijn, dan kun je een kernlid machtigen om voor jou te stemmen. Je moet dan het document ‘Volmacht stemmen BGN-dag 2024’ invullen en uiterlijk één week voor de BGN-dag (dus uiterlijk 11 april) naar ons mailen ([email protected]). Het document wordt op een later moment in de bibliotheek beschikbaar gesteld.

Heb jij vragen aan onze bestuursleden? Dan is het mogelijk om die voorafgaand aan de ALV in te sturen. Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden, vragen we jou om uiterlijk 10 april je vraag in te dienen via: [email protected] Op 17 april worden de vragen en antwoorden op het ledenportaal geplaatst.

Expo
Tijdens de BGN-dag kun je op verschillende momenten de expo bezoeken. De exposanten presenteren hun diensten en/of producten die jou kunnen ondersteunen bij de uitoefening van je vak. Wie de exposanten zijn, wordt op een later moment op deze pagina aangekondigd.

Lunch
De BGN-dag is inclusief lunch, koffie en thee. Heb je dieetwensen? Laat ons die dan bij je inschrijving weten in het opmerkingenveld.

Middagprogramma
Film is een zeer effectieve manier om gevonden en gekozen te worden. Film is persoonlijk, leuk om naar te kijken en verhoogt het vertrouwen in jou en jouw bedrijf. Google, YouTube en social media stimuleren het gebruik van video en plaatsen het hoger in de zoekresultaten. Dit verbetert jouw vindbaarheid en bereik enorm.

De vraag is dus niet of, maar hoe je video inzet. Hoe maak je zelf professionele films? Hoe bereik je en hoe raak je jouw doelgroep? Een filmpje met een mobieltje opnemen kan natuurlijk iedereen, maar een doeltreffende video vergt meer kennis en vaardigheden. Het is zeker de moeite waard om je daarin te verdiepen, want ook met een smartphone kun je video’s van een verbluffende kwaliteit maken.

Monika Knottnerus, zeer ervaren filmmaker en videomarketeer, leert ons effectieve video’s te maken. Wat is het verhaal van jouw bedrijf? Welke boodschap moet blijven hangen? Hoe kom je goed in beeld? En wat moet de kijker denken, voelen en doen na het zien van jouw filmpje?
 
We leren video’s te maken die de aandacht trekken en de juiste kijkers aanspreken. Natuurlijk krijg je ook praktische tips voor goede opnames, compositie, licht en geluid.

Ledeninbreng

De BGN-dag wordt afgesloten met een vragenuur aan de leden; ‘Hoe zie jij de BGN en hoe zou jij de BGN kunnen profileren?’ Jullie worden in kleine groepen opgedeeld en krijgen vragen mee, die jullie gezamenlijk gaan bespreken en beantwoorden. Vervolgens worden de antwoorden plenair besproken. Jullie input geeft het bestuur inzicht in wat belangrijk voor jullie is en hoe jullie belangen behartigd kunnen worden, maar ook hoe alle leden samen de BGN het beste kunnen profileren.

Praktische informatie

Deelname aan de BGN-dag is gratis en levert jou als kernlid 6,5 nascholingspunten op, mits je de hele dag aanwezig bent natuurlijk. De BGN-dag is alleen live (op locatie) bij te wonen. Online deelname is dus niet mogelijk. De inschrijving eindigt één week voorafgaand aan de bijeenkomst. Als je je hebt ingeschreven, ontvang je een aantal dagen van tevoren een toegangsbewijs, met daarbij de laatste belangrijke praktische informatie. LET OP: deze e-mail kan in je spam/ongewenste e-mail terechtkomen.

De BGN-dag vindt plaats in de Evenementenhal in Gorinchem:

Evenementenhal Gorinchem
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem

Klik HIER voor contactinformatie en een routebeschrijving.

Tip: zoek via de ‘Vind een BGN-gewichtsconsulent’-functie op onze website of via social media, zoals Facebook, een collega om mee te carpoolen.

Ben je onverhoopt toch niet in de gelegenheid om naar de BGN-dag te komen? Meld je dan tijdig af! Ben jij niet aanwezig en hebben wij niet uiterlijk 11 april 2023 een schriftelijke afmelding van jou ontvangen? Dan brengen wij € 12,50 administratiekosten (excl. btw) bij jou in rekening. Ook als jij niet aanwezig bent, brengt de locatie namelijk wel de gemaakte kosten voor jouw deelname bij ons in rekening. Je kunt je afmelden via: [email protected] of een bericht via ‘Mijn correspondentie’.

We zien jouw aanmelding graag tegemoet! Heb je nog vragen, stel ze gerust via ‘Mijn correspondentie’ in het BGN-ledenportaal.

Klik op de link voor meer informatie en inschrijven

BGN – Leden portal (gewichtsconsulenten.nl)