Loading…

Onze visie

Afvallen is wat ons betreft geen tijdelijke zaak. We streven met onze beroepsgroep naar een duurzame verbetering van het voedingspatroon en de leefstijl van onze cliënten, zodat zij straks zelf alle kennis en vaardigheden hebben om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Maatwerk met gewoon gezonde voeding

We volgen hierbij de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en werken niet met maaltijdvervangers en afslanksupplementen. Gewoon gezonde voeding is het uitgangspunt in onze adviezen. In kleine stapjes werken we toe naar een gezond voedingspatroon en een gezonde leefstijl van onze cliënten. Omdat geen mens hetzelfde is, zijn onze adviezen altijd maatwerk.

"Het succes van een blijvend gezond gewicht valt of staat met het inbedden van gezonde gewoontes"

Begeleiding door een BGN-gewichtsconsulent naar een gezond gewicht omvat een aantal elementen. Deze zijn vastgelegd in het behandelprotocol. Zo wordt altijd een uitgebreide voedingsanamnese afgenomen om het huidige eetpatroon in kaart te brengen en wordt een aantal metingen verricht om de mate van overgewicht te bepalen. Aan de hand van de verzamelde gegevens en de doelstelling van de cliënt wordt bepaald hoeveel energie en nutriënten de cliënt dagelijks nodig heeft om zijn doel te bereiken. Vervolgens begeleiden onze gewichtsconsulenten hun cliënten bij de stappen die nodig zijn voor het bereiken van een gezond gewicht. Naast kennisoverdracht, zoals voedingsvoorlichting, speelt het inbedden van gezonde gewoontes in het dagelijks leven een belangrijke rol in het begeleidingsproces.

Uiteraard kunnen onze professionals je hier nog veel meer over vertellen. Raadpleeg de "Vind-consulent" voor een BGN-gewichtsconsulent bij jou in de buurt.