Loading…

Uit de praktijk: Karin viel 10 kilo af zonder dieet

Karin heet ze en via-via kwam ze een half jaar geleden bij mij terecht, omdat ze had gehoord dat je bij mij kon afvallen zonder dieet. Lijnen, dat had ze namelijk al genoeg gedaan en het stond haar tegen om zich bezig te houden met wat er allemaal niet mocht. Daarbij wilde ze, als echte lekkerbek, echt niet op een houtje gaan bijten en o ja....groente, daar was ze niet zo van.

Het roer moest om

Met twee opgroeiende kinderen van 6 en 9 jaar wilde Karin ook een leuke, vlotte moeder zijn die lekker kon gaan fietsen met haar jongens. Kleine stukjes lukten nog, maar ze besefte dat naarmate de boys ouder worden, de fietsrondjes ook langer worden en aangezien ze nu, zoals ze zelf aangaf, “als een hijgend paard” de trap opkwam, tsja....dat was niet het beeld wat ze voor zich had van een actieve moeder. 

En o ja....die groente...dat was dus ook wel een dingetje. Hield ze niet van, maar ze merkte aan een van haar zoontjes dat die ineens ook geen groente meer lustte. Karin vond dat ze niet het goede voorbeeld gaf; hoogste tijd voor actie...

En dat heeft ze gedaan!

Met aanpassingen in haar bestaande eetpatroon leerde ze dat bewust en gezond(er) eten ook heel erg lekker is, ze geen honger had tussendoor en dat er daarnaast ook ruimte bleef voor de door haar zo geliefde borrelnootjes.

Inmiddels is Karin ruim 10 kg afgevallen en het allerleukste: het hele gezin doet met haar mee! Manlief maakt de heerlijkste, verse pastasauzen en eenpansgerechten waarin volop groentes zijn verwerkt en de kleine mannen helpen hem daarbij. Met het hele gezin gaan ze lekker wandelen en duiken ze een paar keer in de week het zwembad in.

Van futloos en uitgeblust naar een energieke jonge vrouw

Karin komt nog steeds langs voor weegmomenten en iedere keer weer valt me op hoe ze is veranderd; van futloos en uitgeblust naar een energieke jonge vrouw die, met blosjes op haar wangen van het fietsen, komt aanwaaien en vol enthousiasme vertelt ze over een speurtocht die ze met Kerst met het gezin gaat doen. “Eten jullie nog iets speciaals met Kerst?” vroeg ik haar. “Na de speurtocht doen we een groentefondue”, vertelt ze lachend.

Groeten, Monique

Monique Korink is BGN-gewichtsconsulent.