Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Smeuïge volkoren bananenbrood muffins

Recept van gewichtsconsulent Martine van Haperen uit Zaandam.

     

Type gerecht: ontbijtgerecht, aantal personen: 5 (10 muffins, 2 pp.)

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote super rijpe bananen, fijngeprakt
  • 65 gram 100% pindakaas
  • 60-80 ml ongezoete sojamelk of halfvolle koemelk
  • 130 gram volkoren tarwemeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout
  • 3 el zaden of fijngehakte noten

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de fijngeprakte bananen met de notenpasta en de melk tot de notenpasta helemaal opgelost is. Doe het meel en de overige ingrediënten erbij en meng goed.
  • Voeg eventueel een scheutje extra melk of water toe als het mengsel te droog is. Het moet een dik smeuïg beslag worden.
  • Vet een cakevorm of muffinvormpjes in met olie en giet het beslag erin.
  • Strooi de zaden of noten erover.
  • Als cake moet het 30 minuten bakken, in de muffinvormpjes 18-20 minuten. Het bananenbrood is gaar als je er een prikker in kunt steken die er schoon uitkomt.



Voedingswaarde (voor 2 muffins):

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Zout (g)
320 14 2 10 37 0,2

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik. 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact