Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Midden-Oosterste stoofpot

Recept van gewichtsconsulent Lisette Weustenenk uit Arnhem.

Diner, 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pakje gerookte tofu a 150 gram
  • 400g pompoen
  • 400g zoete aardappel
  • 2 tomaten
  • 1 blik bruine bonen
  • 1 blik 400ml kokosmelk (light)
  • 2 el baharat
  • 1 tl harissa
  • 250g volkoren couscous

 

Bereiding:

  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig ziet en het lekker begint te geuren.
  • Voeg vervolgens de baharat kruiden, de harissa en de tofu toe. Bak dit 1 á 2 minuutjes.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en giet de kokosmelk er bij.
  • Laat dit alles zachtjes pruttelen tot de pompoen en zoete aardappel gaar zijn. Dit zal zo’n 20 minuten duren. Mocht je de pompoen en zoete aardappel uit de vriezer gebruiken dan is het al eerder gaar. Prik gewoon even met je vork erin om te kijken hoe het er bij staat.
  • Maak de couscous klaar volgens de verpakking.
  • Optioneel kun je ter garnering nog wat munt blaadjes toevoegen.

 

Voedingswaarde* (per persoon):

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Vezels (g) Zout (g)
448 14 8 18 57 14 1

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact