Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Pittige roerbakschotel met paksoi, champignons en tofu

Recept van gewichtsconsulent Martine van Haperen uit Zaandam.

Type gerecht: hoofdgerecht, aantal personen 4

Ingrediënten:

  • 300 gram volkoren noodles of zilvervliesrijst
  • 3 eetlepels olie
  • 400 gram tofu, in blokjes
  • 1 ui of prei, gesnipperd
  • 1 rode of gele paprika, in reepjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 struik paksoi, in reepjes
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 3-4 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal oelek (optioneel, als je van pittig houdt)
  • 1 eetlepel maizena, gemengd met 150-200 ml water (optioneel, voor een gebonden saus)


 

Bereiding:

  • Breng water met zout aan de kook in een pan en bereid de noodles of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in je grootste koekenpan 2 eetlepels olie op hoog vuur en bak de tofu aan alle kanten goudbruin en knapperig. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
  • Verhit de overgebleven eetlepel olie en roerbak de ui en paprika op hoog vuur tot de ui glazig begint te worden. Doe de champignons, paksoi en knoflook erbij en roerbak nog wat langer tot deze groentes beetgaar zijn.
  • Draai het vuur omlaag. Doe de gebakken tofu terug in de pan en verdeel de roerbaksaus en eventueel sambal erover. Schep het groentemengsel goed om, zodat alles bedekt raakt met een dun laagje saus.
  • Als je wilt kun je nu in een kommetje de maizena oplossen in koud water en dit in de pan gieten om even mee te warmen. Je krijgt dan een mooie gebonden saus, zoals bij Chinese restaurants. Zonder dit extra sausje is het echter ook lekker.
  • Verdeel de noodles of rijst over vier borden met de gebakken groente en tofu. Strooi er eventueel nog wat sesamzaadjes over en serveer.

 


Voedingswaarde* (per persoon):

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Vezels (g) Zout (g)
562 19 3 21 72   1

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact