Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Artisjokken met tuinbonen

Dit recept is van gewichtsconsulent Claudia Nikiforakis uit Druten.

Traditioneel Grieks vegetarisch hoofdgerecht (genaamd Aginares met koukia), voor 2 personen.

Bereidingstijd: < 20 minuten.

 

Ingrediënten:

  • 1 pak diepvries tuinbonen = 450 gram (of vers - meestal alleen in de maanden juni en juli verkrijgbaar)
  • 1 blik artisjokken harten = 240 gram uitgelekt gewicht
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel dille
  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine theelepel zout
  • Peper naar smaak
  • 150 ml water
  • Optioneel: 20 gram feta per persoon

 

Bereiding:

  • Snipper de ui en fruit deze op middelhoog vuur in de olijfolie wat glazig.
  • Laat de artisjokken uitlekken in een vergiet en snij de harten door de helft.
  • Maal het venkelzaad in een vijzel wat fijn.
  • Als de ui zacht is geworden kunnen de diepvriestuinbonen, artisjokken, tomatenstukjes en alle kruiden in de pan.
  • Voeg hierbij ongeveer 150 ml water + peper/zout naar behoefte.
  • Laat dit alles op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen en klaar is je vegetarische artisjokken met tuinbonen maaltijd.
  • In Griekenland eten we dit altijd met een stuk fetakaas, probeer eens!

 

Voedingswaarde* (per persoon) - ZONDER feta

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Vezels (g) Zout (g)
415 13,5 2,5 21,5 41,5 21,5 3

Voedingswaarde* (per persoon) - MET feta

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Vezels (g) Zout (g)
463 17,5 4,5 25 41,5 21,5 4

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact