Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Havermoutontbijtje met yoghurt, noten en vers fruit

Dit recept is van gewichtsconsulent Fardau Wijbenga uit Drachten.

Ontbijt, 1 persoon

Ingrediënten:

  • 250 ml magere yoghurt
  • 25 gram havermout
  • 50 gram blauwe bessen
  • 50 gram verse mango in stukjes
  • 25 gram ongebrande en ongezouten gemengde noten

 

Bereiding:

  • Doe de yoghurt in een schaaltje.
  • Snijd de mango in stukjes en verdeel over de yoghurt.
  • Voeg de havermout toe en verdeel de blauwe bessen en de noten erover.

 

Tip:

Heb je gevoelige darmen, dan kun je moeite hebben om de havermout te verteren. Week in dat geval de havermout vooraf, door de havermout en yoghurt in de avond al te mengen en ’s nachts in de koelkast te plaatsen. Voeg het fruit en de noten vervolgens in de ochtend toe.

Voedingswaarde* (per persoon):

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Vezels (g) Zout (g)
398 15,6 3 18,3 41,5 9,4 0,2

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact