Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Ratatouille

Dit recept is van gewichtsconsulent Vanessa Zucca uit Almere-Buiten.

Eenpansgerecht, 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui, gepeld in snippers
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote aubergine, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 500 gr tomaten, in vieren
  • 50 ml vloeibare margarine
  • 1½ theelepel Provençaalse kruiden
  • Zout en peper
  • Verse basilicum blaadjes

 

Bereiding:

  • Verhit ongeveer 20 gr vloeibare margarine in een braadpan en fruit hierin de ui snippers tot ze glazig zijn op een middelhoog vuur in 2 minuten.
  • Pers de teentjes knoflook uit boven de ui snippers en fruit deze 1 minuut mee.
  • Voeg de rest van de vloeibare margarine toe en bak op hoog vuur de aubergine blokjes al omscheppend 5 minuten mee.
  • Voeg de courgette en de paprika toe en laat dit alles ongeveer 10 minuten mee fruiten, schep het zo nu en dan even om.
  • Voeg als laatste de tomaten en de gedroogde Provençaalse kruiden toe en laat alles nog eens 5 tot 10 minuten fruiten, voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Strooi voor het serveren nog wat verse basilicum blaadjes over de ratatouille.

 

**Voor een volledige maaltijd eet je dit gerecht met een stukje gegrilde kip of een moot gegrilde tonijn**

Tip: 

Provençaalse kruidenmix zelf maken? Meng dan de volgende kruiden:

  • 2 theelepels rozemarijn
  • 2 eetlepels marjolein
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 eetlepel bonenkruid

 

Dit is voldoende kruidenmix voor 4 keer, bewaar de kruidenmix in een afgesloten potje.

 

Voedingswaarde* (per persoon):

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Zout (g)
195 14 2 4 11 1

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik. 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact