Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Zoete-aardappel-schotel

Dit recept is van gewichtsconsulent Manon van Oord uit Boskoop.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 grote zoete aardappel (ca. 350 gram)
  • 20 cherrytomaatjes in tweeën gesneden
  • 350 gram verse sperziebonen 
  • 2 lente-uitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • peper

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Zoete aardappel goed wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Sperzieboontjes doppen en circa 15 minuten voorkoken.
  • Zoete aardappel, boontjes, olijfolie, wat peper en Italiaanse kruiden door elkaar mengen en in een ovenschaal doen.
  • Bak de schotel ongeveer 30-35 minuten in de oven. Na 20 minuten even doorscheppen en de cherrytomaatjes en de lente-uitjes toevoegen voor de laatste 10 minuten in de oven.

 

**Eet bij dit gerecht een stukje vlees of een vleesvervanger voor een volwaardige maaltijd**


Tip:

In dit gerecht kun je ook andere groenten verwerken zoals champignons, paprika en courgette. Dus heb je groente over? Voeg het gerust toe aan de schotel.

 

Voedingswaarde* (per persoon):

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Zout (g)
431 17,3 2,7 7,4 55 0,2

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik. 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact