Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Mini Aubergine Pizza's

Dit recept is van gewichtsconsulent Erwin Kruizenga uit Borne.

Hoofdgerecht voor 2 personen of hapje voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 Aubergine
  • 1 el zout
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 30 g geraspte kaas
  • 60 g  geraspte mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g tomatenblokjes

 

Bereiding:

  • Pak de Aubergine en snijd de boven- en onderkant er af.
  • Snijd de aubergine nu in de breedte, in ronde plakjes van zo'n 1 tot 1,5 cm dik.
  • Leg de plakjes op een vel keukenrol en besprenkel ze met zout, zodat het vocht eruit wordt getrokken.
  • Laat het ongeveer 30 minuten staan en verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
  • Na 30 minuten zul je zien dat er waarschijnlijk kleine plasjes water zijn ontstaan op of onder de aubergineplakjes.
  • Spoel de plakjes af en dep ze droog.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de aubergineplakjes op het bakpapier en vet ze in met wat olijfolie.
  • Bak de plakjes zo'n 15 minuten in de oven.
  • Terwijl de aubergineplakjes in de oven liggen maak je de saus voor je pizza's.
  • Bak in een koekenpan de tomatenblokjes en pers hierover het teentje knoflook uit.
  • Laat het even sudderen op een laag vuur.
  • Als de aubergineplakjes klaar zijn haal je ze uit de oven en verdeel je de saus over de plakjes.
  • Garneer met de mozzarella, de geraspte kaas en de Italiaanse kruiden en bak nog even 5 tot 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer de mini pizza's met een lekkere (rucola) salade met bv. pijnboompitjes en balsamico dressing.

 

Voedingswaarde* (van 1 mini pizza):

Energie (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Zout (g)
76 4,8 1 4,8 4,1 0,1

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik. 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact