Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Mehrkornbrood met gegrilde peer       

Dit recept is van gewichtswconsulent Nicole van Vijfeijke - Keuren uit Asten.

Lunchgerecht voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 1 snee Mehrkornbrood (roggebrood met lijnzaad en pompoenpitten)
  • 1 middelrijpe peer (doyenne du comice)            
  • Zuivelspread (15 gram)
  • 5 pecanoten (ongezouten en grof gehakt)
  • Halvarine (6 gram)
  • Peper naar smaak

 

Bereiding:

  • Was de peer (met schil) en snij in dunne plakken.
  • Verwarm een grillpan en gril de plakjes peer 1 minuut per kant.
  • Besmeer het Mehrkornbrood met de halvarine en de zuivelspread.
  • Leg daarop de gegrilde plakjes peer (zodat ze nog een beetje warm zijn).
  • Verdeel de pecannoten erover heen.
  • Breng op smaak met peper.


 

Voedingswaarde* (per persoon):

Energie  (kcal) Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Zout (g)
400 14 3 8 31 0,70

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik. 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact