Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Groente Flensjes  

Recept van gewichtsconsulent Nicole van de Vijfeijke uit Asten.

Type gerecht: ontbijtgerecht 4 personen               

 

Ingrediënten:

  • 1 pak courgette spaghetti          
  • 2 zakjes peen julienne
  • 25 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 el honing
  • 3 eieren
  • 70 gram volkorenmeel
  • 125 gram linzen (blikje)
  • Peper naar smaak

 

Bereiding:

  • Doe de courgette, peen, geraspte kaas en honing in een grote kom.
  • Spoel de linzen af in een vergiet en voeg bij het mengsel in de kom.
  • Breek de eieren erboven.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg het meel toe en spatel alles door elkaar.
  • Verwarm 2 el olijfolie in een grote antiaanbakpan.
  • Maak met behulp van een sauslepel porties en schep deze in de pan. Hoe kleiner de flensjes, hoe makkelijker ze te bakken zijn.
  • Bak ze in 3-4 minuten goudbruin.
  • Breng de groenteflensjes op smaak met peper.

 

Tip:

Serveer bij de flensjes een eetlepel Griekse yoghurt (2% vet).

 

Voedingswaarde* (per persoon):

Energie (kcal) Vet (g) Verz.vet (g) Eiwit (g) Koolhydraten (g) Zout (g)
430 17 4 24 40 0,5

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik. 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact