Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact

Bij- en nascholingen

Het behalen van voldoende nascholingspunten is een belangrijke kwaliteitseis van onze beroepsvereniging. We vinden het belangrijk dat jij jouw kennis op peil houdt en jezelf blijft ontwikkelen. De BGN ondersteunt je hierin door het accrediteren van nascholingen. In de linker menubalk vind je de door ons geaccrediteerde nascholingen.

BGN-nascholingsbeleid

Ieder lid is verplicht minimaal vijftien nascholingspunten te behalen in een periode van drie jaar. Uitzondering geldt voor leden met een diploma ouder dan twee jaar op datum van inschrijving. Deze leden zijn verplicht minimaal twintig punten te behalen in dezelfde periode. Als BGN-lid kun je via 'Mijn BGN' bij 'Mijn punten' terugvinden hoeveel nascholingspunten je hebt behaald.

Belangrijke spelregels

  • Alleen door de BGN geaccrediteerde nascholingen leveren punten op. 
  • Controleer voordat je een nascholing volgt of deze door ons geaccrediteerd is. Achteraf, wanneer je de scholing hebt afgerond, wordt deze niet meer geaccrediteerd en krijg je er dus géén punten voor.
  • Alle geaccrediteerde scholingen staan op onze website.
  • Een accreditatie-verzoek voor een nascholing kan alleen worden gedaan door de aanbieder van de scholing zelf.  
  • Je ontvangt alleen nascholingspunten voor nascholingingen die zijn gedaan tijdens het kernlidmaatschap. De datum op het diploma of certificaat is daarbij leidend.
  • Na afloop van een scholing krijg je een certificaat, diploma of ander deelnamebewijs. Deze kun je uploaden in jouw ‘Mijn BGN-profiel’ onder ‘Mijn punten’ voor het bijschrijven van je nascholingspunten.

 

Lees meer over het BGN nascholingsbeleid

Accreditatie aanvragen voor een bij- of nascholing?

Ben je een aanbieder van cursussen, workshop, seminars of andere bij- en nascholingen die relevant zijn voor gewichtsconsulenten? En wil je een bij- en nascholingsactiviteit indienen voor accreditatie door de BGN? Klik hier voor verdere informatie over de procedure 'Accreditatie aanvragen'.

Veel gestelde vragen over bij- en nascholingen

Voor veel gestelde vragen over bij- en nascholingen verwijst de BGN je graag naar de veel gestelde vragen.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact