Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Inspireer jezelf tot een gezonde leefstijl!

Hou je ook zo van plaatjes kijken in tijdschriften en via sociale media als Pinterest? Ik kan zelf enorm enthousiast worden van mooie beelden en teksten. Deze inspireren me tot het veranderen van mijn woonkamer, het bedenken van een pakkende slogan voor een communicatiecampagne of het uitproberen van nieuwe recepten. En zoals gezegd: ‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’. Ook jij kan daar je voordeel mee doen als het gaat om een stap te zetten naar een gezondere leefstijl.

Welk beeld roept ‘gezond leven’ bij jou op?

Een fijne en creatieve manier om jezelf aan te zetten tot een gezondere leefstijl is het visueel maken van je doel. Wat houdt ‘gezond leven’ in voor jou? Welke beelden roept het op? Ga bijvoorbeeld via internet en in tijdschriften op zoek naar plaatjes, teksten, personen, boeken die voor jou bijdragen aan je beeld van ‘gezond leven’. Voeg al deze beelden samen en creëer een inspirerend en visueel inspiratiebord dat je helpt herinneren waar je naartoe werkt.

Van beeld naar actie

Hoe maak je nu de stap van dit beeld naar een concrete actie in je dagelijks leven, die bijdraagt aan je doel? Zorg er in ieder geval voor dat je jouw inspiratiebord een mooie en centrale plek geeft in je huis. Een plaats waar je er dagelijks naar kunt kijken en weer even herinnerd wordt aan dat wat je voor jezelf wilt creëren. Vervolgens sta je eens uitgebreid stil bij wat er allemaal voor elementen op je inspiratiebord zijn te zien. Pik er één van deze elementen uit en formuleer hierover een eerste stap/actie om mee aan de slag te gaan.

Een eerste stap

Misschien staan op jouw inspiratiebord wel veel plaatjes van lekkere recepten. Een eerste stap zou kunnen zijn dat je vanaf nu iedere week een nieuw, gezond recept uitprobeert. Bevalt het gerecht dan voeg je dit toe aan je weekmenu en op deze manier verander je stap-voor-stap hetgeen wat je eet. Of je hebt juist veel natuur – en ontspanbeelden in je inspiratiebord staan. Van daaruit kun je een actie formuleren die zorgt voor meer ontspanning in je week, bijvoorbeeld dagelijks 30 minuten in de buitenlucht doorbrengen.

Laat je verleiden

Heb je een eerste stap geformuleerd, zorg dan ook dat je omgeving je daar steeds aan herinnerd. Ga je vanaf nu iedere dag wandelen, zet je loopschoenen dan in het zicht. Meer fruit eten? Zorg voor een goed gevulde fruitschaal op een opvallende plek. Gezonde tussendoortjes? Vul je koelkast en voorraadkast vanaf nu volop met gezonde alternatieven. Zo grijp je niet mis en is er altijd een gezonde keuze te maken.

Ga vandaag nog aan de slag met je eigen gezonde-leefstijl-inspiratiebord en laat je verleiden tot een gezondere leefstijl!

Gezonde groet, Maike


Maike is communicatiemedewerker voor de BGN. Zij heeft interesse in alles wat te maken heeft met gezondheid en gedrag. Vanuit haar achtergrond als gezondheids-wetenschapper en gewichtsconsulent blogt zij de komende tijd in het kader van de campagne 'Ticket to a Healthy You'.

 

Ps. Reageren kan via PR@gewichtsconsulenten.nl of via onze Facebookpagina @BGNGewichtsconsulenten.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact