Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Lees ook:

Afvallen? Richt je op wat je wel mag eten!

Je kent het gevoel vast wel. Je hebt besloten gezonder te gaan eten. Even geen snacks en tussendoortjes of niet meer ’s avonds de koelkast induiken. En zeker geen chocolade meer eten. Juist dan kan het zomaar gebeuren dat die lekkere verleidingen de hele dag in je hoofd zitten. Want wat gebeurt er als iemand tegen je zegt dat je niet aan een roze olifant mag denken? Precies!

Wat je aandacht geeft groeit

Je hebt het jezelf vast ook wel eens horen zeggen: ‘Nee, dat mag ik niet. Ik ben aan het lijnen en ik mag geen taart’ en vul het verder maar in. Als jij je richt op wat je niet wilt is dat juist wat je krijgt. Je gedachten richten zich op die zaken die je voor jezelf als verboden hebt bestempeld en prompt zijn ze overal om je heen.

‘Ik mag geen … ‘

Taalgebruik als ‘Ik mag geen …’ laat het ook nog eens lijken alsof de keuze je door een ander is opgelegd, alsof iemand anders je het verboden heeft. Hiermee leg je de regie buiten jezelf en dat maakt je keuze een stuk minder krachtig. Ga zelf aan het stuur van je leven staan, maak eigen keuzes in je leefstijl en spreek je hierover uit in krachtige bewoordingen.

‘Ik kies ervoor om ..’

Vervang alles wat je van jezelf niet mag door datgene waarvoor je vanaf nu wel kiest. ‘Ik kies ervoor om een biscuitje te eten’ in plaats van ‘Ik mag geen taart meer’. ‘Ik kies ervoor om iedere ochtend fruit bij mijn ontbijt te eten’, ‘ik kies ervoor om elke dag 30 minuten buiten te wandelen’, ‘ik kies ervoor om elke dag tijd voor mezelf te maken’. Je zult merken dat deze manier van het verwoorden van je keuzes je helpt om je aandacht te richten op dat wat je wel wilt voor jezelf en ondersteunend werkt bij het uitvoeren van die keuzes.

Stap-voor-stap naar een gezondere leefstijl

De afgelopen weken richtte we ons met de campagne ‘Ticket to a Healthy You’ op het worden van de beste versie van jezelf. We lieten je zien dat je met het doorvoeren van kleine stappen steeds een beetje meer gezondheid, ontspanning en beweging in je leven kan brengen. We hopen dat onze campagne je heeft geïnspireerd om zelf de reis aan te gaan en een stap te zetten naar een gezondere leefstijl. Waar kies jij vanaf nu voor?

Gezonde groet, Maike


Maike is communicatiemedewerker voor de BGN. Zij heeft interesse in alles wat te maken heeft met gezondheid en gedrag. Vanuit haar achtergrond als gezondheids-wetenschapper en gewichtsconsulent blogt zij de komende tijd in het kader van de campagne 'Ticket to a Healthy You'.

 

Ps. Reageren kan via PR@gewichtsconsulenten.nl of via onze Facebookpagina @BGNGewichtsconsulenten.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact