Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact

Rozemarijn-aardappeltjes

Bijgerecht, 4 personen

 

Ingrediënten:

• 1 kilo (stevige aardappelen, zoals Roseval)

• olijfolie

• een paar takjes verse rozemarijn

 

Bereiden:

Verwarm de oven op 180°C. Snijd de aardappelen in partjes van ongeveer 3 cm dik (Schillen hoeft niet!). Verdeel de aardappelen over een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en doe er de fijngehakte rozemarijn bij. Bestrooi ze met peper en zout. Zorg dat je alles een beetje mengt, zodat de olie en kruiden goed over de aardappelpartjes worden verdeeld. Bak de aardappelen in ongeveer 45 minuten goudbruin. Controleer ze regelmatig en draai ze dan ook om. De aardappeltjes zijn op hun lekkerst goudbruin en knapperig vanbuiten, maar gaar en zacht vanbinnen.

Tip: Eet je aardappelen met schil. Dat scheelt bereidingstijd en levert je extra vezels en vitamine C op.

Tip: Vervang de rozemarijn door verse tijm of paprikapoeder. 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact