Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Frisse koolsalade

Lunchgerecht, 1 persoon

Ingrediënten:

  • 100 gram fijn gesneden witte kool
  • 100 gram fijn gesneden rode kool
  • 100 gram julienne geraspte wortel
  • 1 eetlepels halvanaise
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • 1 limoen
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje ongezouten amandelen

 

Bereiding:

  • Snijd of rasp de witte kool, rode kool en geraspte wortel in fijne reepjes.
  • Meng in een kom de halvanaise, magere yoghurt met het sap van de limoen.
  • Voeg de fijn gesneden groentes toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg een handje rozijnen toe en zet koud tot gebruik.
  • Voeg vlak voor gebruik een handje gehakte amandelen toe.

 

Tip: Deze salade maak je in een handomdraai als je voorgesneden groente gebruikt.

Voedingswaarde*:

Bevat per persoon 11 g eiwit, 34 g koolhydraten, 22 g vet (waarvan 2 g verzadigd vet), 11 g vezel, 0,5 g zout, 411 kcal. 

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik. 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact