Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Vegarecept: Griekse salade met kikkererwten

Hoofdgerecht, 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 400 g cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 200 g kalamata olijven
  • 1 bosje verse platte peterselie
  • 500 g kikkererwten (uitgelekt)
  • 200 g feta
  • olijfolie, rode wijnazijn, peper, zout

 

Bereiding:

  • Was de komkommer en snijd hem in blokjes (schillen hoeft niet!)
  • Snijd de paprika in stukjes
  • Halveer de cherrytomaten
  • Snijd de rode ui in ringen
  • Halveer de olijven
  • Hak de peterselie grof
  • Doe alles samen met de kikkererwten in een saladeschaal en verbrokkel hier de feta overheen.
  • Breng op smaak met olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout.

 

Voedingswaarde*:

Bevat per persoon 20,7 g eiwit, 31 g koolhydraten, 26,2 g vet (waarvan 8,4 g verzadigd vet), 20,3 g vezel, 3,3 g zout, 485 kcal. 

 

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik. 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact