Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Vegetarische Thaise nasi

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 2 preien
  • 250 g kastagnechampignons
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 3 el olie
  • 400 g gemengde roerbakgroenten
  • 1 el Thaise groene currypasta
  • 2 el sojasaus
  • 200 g taugé

 

Bereidingswijze

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  • Snijd intussen de prei in ringen, was ze en laat ze goed uitlekken.
  • Veeg de champignons schoon en snij ze in kwarten.
  • Hak de cashewnoten in stukjes.
  • Verhit de olie in een wok of grote braadpan en bak de roerbakgroente met de prei en champignons al omscheppend op hoog vuur ca. 3 minuten.
  • Schep de rijst en de currypasta erdoor en bak het geheel al omscheppend nog enkele minuten.
  • Schenk de sojasaus erbij en schep hem er goed door.
  • Voeg de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Bstrooi het gerecht met de cashewnoten.

 

Voedingswaarde

Bevat p.p. 12,3 g eiwit, 60,8 g koolhydraten, 16,6 g vet, waarvan 2,9 g verz. vet, 6,7 g vezel, 455 kcal. Met dit gerecht krijg je per persoon circa 250 gram groenten binnen(*).

 

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2016. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik. 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact