Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

BGN-gewichtsconsulent direct toegankelijk bij gewichtsproblematiek

Zonder tussenkomst van de huisarts direct advies op het gebied van gewichtsbeheersing? Dat kan via de BGN-gewichtsconsulent. De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten volgens de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad naar een gezonder eet- en leefpatroon. Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een verwijzing door een huisarts of andere zorgprofessional is niet nodig. Daarmee is de BGN-gewichtsconsulent laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die advies of begeleiding wil op het gebied van gewichtsbeheersing.

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) alleen op doorverwijzing door huisarts

Met ingang van 1 januari 2019 zit de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), een behandelprogramma tegen overgewicht, in het basispakket. Doorverwijzing voor deze behandeling verloopt via de huisarts.

Niet iedereen met overgewicht komt in aanmerking voor deze behandeling. De huisarts bepaalt dit aan de hand van de NHG-richtlijn en Zorgstandaard Obesitas en verwijst zo nodig door naar een zorgverlener. Dit kan pas vanaf een matig verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico (GGR).

Verder blijken veel huisartsen nog helemaal geen afspraken gemaakt te hebben met aanbieders van de GLI, waardoor doorverwijzing in de praktijk nog nauwelijks plaatsvindt.

Bezoek aan BGN-gewichtsconsulent zonder doorverwijzing

De BGN-gewichtsconsulent is en blijft dé professional op het gebied van gewichtsbeheersing die direct toegankelijk is zonder doorverwijzing. Alle bij onze beroepsvereniging aangesloten gewichtsconsulenten vind je via onze 'Vind een gewichtsconsulent' op deze website. De consulten door een BGN-gewichtsconsulent worden door een groot aantal verzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact