Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Chili-chipjesschotel

Hoofdgerecht met peulvruchten (vlees of vega), 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gram mager rundergehakt of vegagehakt
  • 2 gele paprika's
  • 1 grote winterpeen (á 400 gram)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 blik gepelde tomaten (á 400 gram)
  • 1 blik kidneybonen (á 200 gram, uitgelekt)
  • 1 blik zwarte bonen (á 200 gram, uitgelekt)
  • 1 klein blikje mais
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnpoeder
  • 50 gram tortillachips naturel
  • 4 eetlepels geraspte 30+ kaas

 

Bereiden:

  • Pel en snipper 1 ui en 3 teentjes knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg 300 gram (vega)gehakt toe en bak dit rul.
  • Maak de paprika's en winterpeen schoon en snijdt in stukjes. Fruit deze mee met het gehakt.
  • Voeg 1 blik gepelde tomaten toe, de 2 blikken bonen en 1 klein blikje mais.
  • Maak de chili op smaak met 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel gemalen komijnpoeder en eventueel zout en peper.
  • Doe het deksel op de pan en laat de chili ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • Doe de chili, als deze klaar is, in een grote ovenschaal. Bedek de chili met de tortillachips. Strooi hierover de geraspte kaas.
  • Snijdt als laatste een rode puntpaprika in ringen en verdeel deze over de schotel. Bak de ovenschotel 20 minuten goudbruin in het midden van de oven.

 

Varieëren met groente:

Dit gerecht is ideaal om restjes groenten in te verwerken. Die stoof je gewoon mee. Bijvoorbeeld bleekselderij of prei.

Tip:

Chili hoort licht pittig te zijn. Maar hoe pittig je hem lekker vindt is een kwestie van uitproberen. Om er zeker van te zijn dat hij niet te heet wordt kun je de helft van de chilipoeder toevoegen, voordat je de chili laat stoven. Hierna proef je hem en kun je hem, indien gewenst, pittiger maken door meer chilipoeder toe te voegen.

 

Voedingswaarde*:

Per persoon

Energie (kcal)  Vet (g) Verzadigd vet (g) Eiwit (g) Koolhydr. (g)   Vezels (g)   Zout (g)
510 20,2 6,9 30,0 43,3 16,9 2,0

 

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact