Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact

Gevulde soep met pangasius

Hoofdgerecht met vis - 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 potje gegrilde rode paprika (295 gram)
  • 75 gram salami in blokjes
  • 3 theelepels gedroogde oregano
  • 500 gram gesneden prei
  • 500 gram gezeefde tomaten (Pas­sa­ta di po­mo­doro) 
  • 1 pot of blik linzen (400 gram, uitgelekt)
  • 300 gram pangasiusfilet

 

Bereiden:

  • Laat de gegrilde paprika's uitlekken in een vergiet en vang de olie op.
  • Verhit 1 eetlepel olie uit de pot paprika's en bak hierin de salami, oregano en prei 2 minuten op hoog vuur.
  • Snijd ondertussen de paprika in stukjes en voeg met de gezeefde tomaten, linzen en 500 ml water toe aan het salami-prei-oreganomengsel.
  • Breng aan de kook en laat de soep 8 minuten zachtjes koken.
  • Snijd ondertussen de vis in stukken. Voeg toe aan de soep en laat nog 4 minuten meekoken. 
  • Breng de soep op smaak met peper.

 

Tip:

Serveer de soep met bruin stokbrood of volkoren afbakbroodjes.

 

Voedingswaarde*:

Per persoon

Energie (kcal)   Vet (g)  Verzadigd vet (g)  Eiwit (g)   Koolhydr. (g)  Vezels (g)  Zout (g)
285 11,1 3,4 23,2 18,6 8,8 2,1

  

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact