Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact

Bruine bonensoep met worst

Hoofdgerecht met vlees - 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 zakje verse selderij (50 gram)
  • 250 gram magere rookworst
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 zak fijne soepgroente (400 gram)
  • 850 gram bruine bonen uit blik of pot
  • 2 groentebouillontabletten minder zout

 

Bereiden:

  • Snijd de selderij fijn en de rookworst in plakjes.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de soepgroente ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de selderij, de bruine bonen, de bouillontabletten en 700 ml water toe en breng dit aan de kook. Laat de soep ongeveer 5 minuten koken.
  • Schep de helft van de soep uit de pan en pureer met een staafmixer. Schep de gepureerde soep terug in de pan.
  • Voeg de plakjes worst toe en verwarm nog 2 minuten mee.

 


Voedingswaarde*:

Per persoon

Energie (kcal)   Vet (g) Verzadigd vet (g)  Eiwit (g)  Koolhydr. (g) Vezels (g) Zout (g)
476,8 19,8 5,5 24,9 40,7 19,2 2,7

    
 

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact