Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Waldorfsalade met ovenaardappeltjes

Hoofdgerecht met vlees, 4 personen

Ingrediënten:

  • 800 gram Roseval aardappelen
  • 1 struik bleekselderij
  • 250 gram pitloze rode druiven
  • 1 appel
  • 2 gerookte kipfilets
  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepels magere kwark
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden
  • een paar takjes verse rozemarijn

 

Bereiden:

  • Maak als eerste de ovenaardappeltjes. Als die éénmaal in de oven liggen, kan je met de salade aan de slag. Het recept vind je hier.
  • Snijd de stengels bleekselderij in boogjes en doe ze in een schaal.
  • Halveer de druiven en voeg deze toe.
  • Was de appel en snijd deze in blokjes (schillen is niet nodig!) en voeg toe.
  • Snijd de gerookte kipfilets in dunnen plakjes en voeg deze toe.
  • Meng de magere kwark en Provencaalse kruiden en schep deze door de salade. 
  • Hak de walnoten grof en bestrooi de salade ermee.
  • Serveer de salade met de ovenaardappeltjes.

 

Voedingswaarde*:

Per persoon

Energie (kcal)  Vet (g)  Verzadigd vet (g)  Eiwit (g) Koolhydr. (g)  Vezels (g) Zout (g)
512 17,5 2,4 22,2 61,8 8,6 2,1

 

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.  © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact