Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Hoe staat het met jouw thuiskantine?

Op woensdag ochtend is de sfeer op het Veluws College in Twello toch net even anders, dan op andere dagen. Een gezellige drukte in de kantine, met ouders die heerlijke broodjes aan het klaarmaken zijn. Het water loopt je in de mond als je het ruikt en ziet. Net iets voor twaalf uur staat menig leerling in de startblokken om een sprint naar de verkoopbalie te trekken. Nu maar hopen dat hun favoriete broodje er nog is. En ze zijn nog gezond ook!

Gezonde schoolkantine

De kantine van VC Twello krijgt een gouden schaal! Dit betekent dat 80% van het aanbod gezond is. De gezonde producten zijn goed zichtbaar en goedkoper dan de ongezondere keuzes. Veel pubers op deze middelbare school smullen er van!

En hoe zit dat thuis?

Hoe staat het eigenlijk met jouw kantine thuis? Is 80% van het aanbod daar gezond? Zijn de gezonde producten in jouw keuken goed zichtbaar en gemakkelijk te pakken? Is de weg van de bank naar de zak chips moeilijker dan de weg naar de fruitschaal?

Thuis en school zijn toch de plekken waar kinderen het meest vertoeven. Met alleen een gezond aanbod zijn we er nog niet, want onderweg is daar altijd nog de afslag “supermarkt”! Daar zijn de rollen echt omgedraaid. Ik schat dat zo’n 20% van het aanbod in de supermarkt gezond is en dan liggen de gezonde producten echt niet voor het grijpen!

In gesprek blijven over gezonde keuzes

Als wij nu zorgen dat de kantine thuis een gouden schaal verdient en we met onze kinderen in gesprek blijven over gezonde keuzes, dan mogen ze best af en toe een “verkeerde afslag” nemen……………… “Lekker belangrijk”.

Gezonde groet, Karin


 

Karin Linthorst is getrouwd met Frank en moeder van drie jongens (9,11 en 13 jaar) en baasje van Bella. Ze werk al ruim 20 jaar als docent scheikunde en is vorig jaar haar eigen bedrijf NATUURLIJK! eten en bewegen gestart. Thuis, in haar eigen praktijk en op haar school promoot ze een gezonde leefstijl.

 

 

© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact