Homepage   |   Nieuwsarchief   |   Contact
Lid worden BGN
Inloggen
Nu aanmelden als   of 

Terugblikken en vooruit kijken

Het einde van 2018 nadert. Nog even en de feestdagen staan alweer voor de deur. Een mooi moment om voor jezelf de balans op te maken en eens na te gaan welke dingen je nu eigenlijk echt belangrijk vindt. Zijn er bepaalde dingen die je graag anders zou zien in 2019? Welke doelen wil je in het nieuwe jaar realiseren? Zijn bepaalde dingen eigenlijk wel echt belangrijk? Of wordt het misschien tijd om sommige dingen te veranderen?

Pittig jaar

Als ik voor mijzelf de balans op maak dan kan ik wel stellen dat 2018 een pittig jaar was. Het begon in februari toen wij ontdekten dat mijn vader ongeneselijk ziek was. Er brak een zware periode aan van onzekerheid en verdriet. Dingen waar je je voorheen druk om maakte, leken opeens totaal onbelangrijk. Regelmatig heb ik gedacht: “Lekker belangrijk”. En nog steeds. Soms maken mensen zich druk om dingen dat ik denk: "Hoe belangrijk is dit nu eigenlijk?" Helaas was het voor mijn vader een ongelijke strijd en is hij onlangs overleden. Hij is tot het laatste moment positief gebleven en ik denk dat we met elkaar alles eruit hebben gehaald wat er in zat. Dat is iets wat ik heel waardevol en belangrijk vind.

Doel voor 2019: Mijn zoon laten zien dat gezond eten ook heel lekker kan zijn

Afgelopen zomer heeft mijn oudste zoon (13) te horen gekregen dat hij een chronische darmziekte heeft. Buiten de medicijnen die hij moet gebruiken, is het belangrijk voor hem om zoveel mogelijk stress te vermijden, voldoende rust te nemen en zich aan een gezond voedingspatroon te houden. Kortom, een gezonde leefstijl is belangrijk om zijn klachten zoveel mogelijk te beperken. Gelukkig is hij bij mij aan het juiste adres en is dit voor mij gelijk een mooie uitdaging. Mijn doel voor 2019 wordt dan ook om mijn zoon te laten zien dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Dat is voor mij “lekker en belangrijk”. Wat wordt jouw doel voor het nieuwe jaar?


Ramona Potuyt begeleidt als BGN-Gewichtsconsulente mensen naar een gezonder en fitter leven. Ze is zelf ervaringsdeskundige op het gebied van afvallen en heeft geleerd dat je alleen met een goede leefstijl een blijvend gezond gewicht bereikt. Ramona is getrouwd en moeder van Jurgen (13), Maarten (10) en Faber (5).
© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2012 Contact