samenwerken in expertise en preventie

In het kader van preventie moeten we de handen zoveel mogelijk ineenslaan. BGN-gewichtsconsulenten kunnen, naast diëtisten en andere voedingsdeskundigen, hier een grote rol in spelen. Onze leden zijn specialisten in het toepassen van de Richtlijnen Goede Voeding, de Voedingsnormen en de Beweegrichtlijnen bij het adviseren en begeleiden van cliënten die hun leefstijl willen aanpassen, meestal met het doel een gezond(er) gewicht te verkrijgen. 

ga in gesprek met de bgn

netwerk

De BGN bestaat al sinds 2005. De aangesloten leden beschikken over een geaccrediteerd diploma van de opleiding tot gewichtsconsulent. Door een centraal examen (TCI) met positief resultaat af te leggen, kan iemand lid worden van de BGN. Het lidmaatschap vereist verplichte nascholing, maar kent ook veel voordelen van het hebben van een netwerk en een belangenorganisatie die voor ze opkomt. De leden conformeren zich aan de beroepscode en de gedragsregels. Zij werken volgens het beroepscompetentieprofiel.

SAMENWERKING

Het inschakelen van een BGN-gewichtsconsulent geeft de zekerheid dat deze uitsluitend te werk gaat volgens wetenschappelijke inzichten gericht op het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van ziekte. Dit betekent dat cliënten/patiënten wordt aangeleerd om met gewone, gezonde voeding hun doelen te bereiken.

Deze doelen gaan meestal over de wens om een gezond(er) gewicht te bereiken door het ontwikkelen van een gezondere leefstijl. Hierdoor krijgen mensen meer energie, gaan meer bewegen, zijn minder vaak ziek, zijn weerbaarder en vrolijker en draaien weer volop mee in de maatschappij.

 

vergoeding

Veel zorgverzekeraars begrijpen al het belang van de inzet van de BGN-gewichtsconsulent en vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Wat ons betreft mag dit uitgebreid worden om zo de Nederlandse bevolking te ondersteunen bij het bereiken van een beter gewicht en een betere gezondheid. Hoeveel kosten zou dat schelen op termijn?

in gesprek?

Wilt u met ons in gesprek? Wij nodigen u daartoe van harte uit, liever vandaag dan morgen. Er is werk aan de winkel in Nederland wat ons betreft. Wij helpen graag waar wij kunnen.

Wij zijn bereikbaar via: [email protected] en/of: 085 – 9022867.

EEN GEZONDE SAMENLEVING DOEN WE SAMEN

Wij praten graag met u verder!

Share This